Praamvaren

Praam_varen_frieslandCafe het Graauwe Paard in Oudebildtzijl verzorgt al meer dan 13 jaar gezellige rondvaarten door het Bildt in Friesland. Geniet van een adembenemende tocht over het water.
Wij laten u per praam het wijdse landschap en de fantastische uitzichten van het Bildt ontdekken als nooit tevoren. De route voert u langs een gedeelte van de elfstedentocht.

Het is een zeer gevarieerde tocht waarbij we op de zeedijk bij Zwarte Haan even kunnen genieten van het weidse uitzicht over de Waddenzee. Er kunnen maximaal 25 personen mee aan boord. Heeft u een groter aantal deelnemers? Dat kan. Wij kunnen eventueel kano’s regelen of wij gaan mee als volgboot. Eten en drinken is in overleg verkrijgbaar aan boord. U kunt dit uitbreiden met bijvoorbeeld een barbecue, lunch of buffet.

Er is nu ook een tocht vanaf Oudebildtzijl naar Bartelehiem, dan via Oudkerk op naar de Bonkevaart waar we na het passeren van de tegelbrug weer afslaan naar de Dokkumer EE en via Bartelehiem weer door de Finkumervaart naar Oude Leye door de sluis naar huis. Sinds kort heeft onze praam een mooie overkapping zodat regenbuitje tijdens het praamvaren geen probleem meer is.

Wat U verder nog moet weten